internetaansluiting vergelijken

Afhankelijk van je locatie en de internetproviders in jouw regio, kun je kiezen uit verschillende soorten internetaansluitingen. Hieronder lichten we in het kort toe wat de verschillen tussen deze aansluitingen zijn.
adsl internet

ADSL internet

ADSL is een wat oudere internetaansluiting, maar wordt nog steeds veel gebruikt. Met ADSL wordt het internet verkeer via de telefoonlijn verstuurt. Dankzij modernere versies van DSL internet, zoals VDSL, kun je met deze soort aansluiting een maximale downloadsnelheid van 200 Mb/s ontvangen. Een nadeel van ADSL is dat de uploadsnelheid altijd lager dan de downloadsnelheid zal zijn. Heb je bijvoorbeeld een ADSL aansluiting met een downloadsnelheid van 50 Mb/s, dan zal je upload snelheid tussen de 5 à 10 Mb/s zijn. Hiernaast speelt de afstand tussen je huis en de wijkcentrale een belangrijke rol bij ADSL internet. Hoe groter deze afstand is, hoe meer 'ruis' de kabels oppikken. Deze ruis kan zorgen voor een vermindering in je maximale internetsnelheid.

ADSL heeft uiteraard ook enkele voordelen. Het is namelijk door vrijwel heel Nederland beschikbaar en is bij all providers af te sluiten. Hiernaast is het vaak ook de goedkoopste optie. Klik hieronder om de abonnementen te bekijken.
ADSL vergelijken

Kabel internet

Kabel internet is vergelijkbaar met ADSL. Bij kabel internet wordt het internet geleverd via dezelfde kabel als de televisie. Aangezien het grootste deel van deze kabels bestaat uit glasvezel, kun je met kabel internet snelheden tot wel 500 Mb/s ontvangen.

Aangezien het internet en tv signaal via dezelfde kabel gaat, kun je deze soort aansluiting vaak alleen in combinatie met een tv abonnement aanschaffen. Ben je dus op zoek naar een internet + tv of een alles in 1 pakket, dan is kabel zeer geschikt. Met kabel internet heb je, net als bij ADSL, een lagere uploadsnelheid dan downloadsnelheid.

Bij kabel internet heeft de afstand tot de wijkcentrale geen invloed op je internetsnelheid. Ben je benieuwd of kabel internet op jouw adres mogelijk is? Klik dan hieronder op 'kabel internet vergelijken'.
Kabel internet vergelijken
kabel internet
glasvezel internet

Glasvezel internet

Glasvezel internet is de nieuwste en snelste aansluiting voor internet. Dankzij de glasvezel draden kan de data met extreem hoge snelheden worden verstuurd en ontvangen. Momenteel kun je in Nederland internet snelheden tot wel 750 Mb/s krijgen met glasvezel.

Helaas kun je (nog) niet overal in Nederland glasvezel internet krijgen. Het kost namelijk redelijk veel geld om de glasvezel kabels aan te leggen. Dit maakt glasvezel internet voor zowel de consument als de provider relatief duur.

Glasvezel internet biedt wel de meest consistente en snelste internetverbinding. Hiernaast heb je met glasvezel altijd een gelijke upload- en downloadsnelheid. Dit maakt glasvezel zeer geschikt voor zwaar internetgebruik.

Wil je meer weten over glasvezel internet? Ga dan naar onze glasvezel pagina!
Glasvezel internet vergelijken