Keuzehulp internet, bellen en televisie

Het internet is niet meer weg te denken. Inmiddels gebruikt 73% van de Nederlanders vrijwel dagelijks internet en bij de jongeren tot 24 jaar is dit zelfs 90%. Je wilt dus een betrouwbare en snelle internetverbinding om dagelijks over het net te kunnen surfen. Eventueel gecombineerd met televisie en/of vast bellen. En daarvoor wil je natuurlijk ook niet te veel betalen. Dus is het verstandig om af en toe je huidige internet abonnement te vergelijken met die van de concurrent. Maar waar moet je op letten als je een internet abonnement aanschaft?

Allereerst is het goed om te kijken welke abonnementen je momenteel hebt voor internet, bellen en televisie. Voldoen de huidige specificaties of wil je bijvoorbeeld een snellere internetverbinding en/of digitale televisie? Let hierbij op de volgende specificaties:

Internetsnelheid

De snelheid die je nodig hebt bij het internetten is vooral afhankelijk van waar je het internet voor gebruikt. Gebruik je het alleen om wat te surfen en te e-mailen dan kun je volstaan met een lagere snelheid. Maar steeds meer mensen gebruiken het internet voor het bekijken van films, het downloaden en uploaden van foto's en het spelen van online games, en dan is een hoge snelheid nodig om het internet comfortabel te kunnen gebruiken. Kijk hierbij niet alleen naar de benodigde download snelheid maar kijk ook naar de juiste upload snelheid. De upload snelheid is belangrijk als je zelf grote bestanden als foto's en films op het net wilt plaatsen.

Vast bellen

Voor het bellen met de vast lijn kun je afhankelijk van je verbruik kiezen voor een verrekening op basis van gesprekken of een vast bedrag (bundel). Het voordeel van een bundel is dat je hiermee onbeperkt kunt bellen en dat je dus precies weet wat je maandelijkse kosten zullen zijn. Ook een combinatie van beide is mogelijk, bijvoorbeeld als je overdag weinig thuis bent. Je kunt dan kiezen voor een Avond/Weekend pakket waarmee je, zoals de naam het al zegt, 's avonds en in het weekend tegen een vast bedrag belt en door de week overdag tegen variabele kosten.

Er zijn bundels voor het bellen naar vaste, mobiele of vaste en mobiele nummers binnen Nederland. Veel providers bieden ook bundels aan voor het bellen naar buitenlandse nummers (van bepaalde landen). Let bij de keuze voor een bundel op de uitzonderingen die gelden. Veelal worden de belkosten van bepaalde nummers, zoals betaalde servicenummers, altijd apart berekend en vallen niet onder de bundel. Ook zijn er bundels die gemaximeerd zijn op een bepaald aantal beluren per maand.

Bel je vrijwel altijd met je mobiele toestel en wordt je ook weinig op je vaste lijn gebeld, dan kun je overwegen om een internet en tv abonnement te nemen zonder vast telefoonnummer.

Televisie

Als je nog een apart abonnement voor het internet en voor de televisie hebt is het combineren van deze abonnementen bij één provider is vaak al de eerste besparing. Bijkomend voordeel is dat je nog maar één rekening ontvangt en je bij vragen ook maar één aanspreekpunt hebt.

Met de opkomst van LED (en daarvoor LCD en Plasma) televisies heeft digitale televisie een vlucht genomen. Kijk je nog via de analoge kabel televisie dan is het verstandig om de overstap naar digitale televisie te overwegen om de kwaliteiten van deze televisies te benutten of om vanwege de kosten een nieuw televisie abonnement te combineren met internet.

Zoek nu naar een abonnement voor internet, bellen en tv, internet en tv, internet en bellen of alleen internet.