T-Mobile heeft een aantal beloftes geformuleerd die het wil uitvoeren zodra de fusie met Tele2 een feit is. Het bedrijf wil hiermee zorgen wegnemen die er zijn over minder concurrentie op de Nederlandse telecommarkt als gevolg van de fusie.

Dat heeft T-Mobile vandaag bekendgemaakt. Volgens T-Mobile is de bundeling van krachten juist nodig om consumenten een alternatief voor marktleiders KPN en VodafoneZiggo te bieden. Het bedrijf belooft daarom:
• Dat het als eerste provider landelijk 5G gaat aanbieden in 2020;
• Dat het de eerste 3 jaar de prijzen voor vast internet niet verhoogt (behoudens inflatiecorrectie) en met partners glasvezel uitrolt naar minstens 2 miljoen huishoudens en bedrijven;
• Dat klanten tot 3 jaar na de fusie voor Unlimited Data bij Tele2 maximaal € 25 blijven betalen;
• Dat het na de fusie een vast abonnement dat maandelijks opzegbaar is gaat aanbieden;
• Dat het, met het gecombineerde netwerk, landelijk (dus ook in de buitengebieden) snel internet van 100 Mbit/s beschikbaar maakt;

Of de beloften voldoende zijn om de autoriteiten te overtuigen van de fusie moet nog blijken. De Europese Commissie doet momenteel onderzoek naar de fusie en de deadline voor uitspraak is verschoven naar eind november. Over het belangrijkste bezwaar, dat door de fusie het aantal mobiele providers met een eigen netwerkt afneemt van 4 naar 3, worden door T-Mobile geen toezeggingen gedaan. De Europese Commissie is bang dat er door minder spelers minder concurrentie zal optreden in de markt en dat de nieuwe onderneming minder geprikkeld wordt om te concurreren met de resterende providers.